Identitet i misija Arke

Identitet i misija Arke

Identitet i misija

Wave

Zajednica smo osoba sa i bez intelektualnih teškoća. Zajednica je za nas mjesto pripadanja, rasta i slavlja. Vjerujemo u našu potrebu jednih za drugima i jedinstvenu ljepotu svake osobe. Želimo da Arka bude mjesto gdje će svaka osoba, bez obzira na sposobnosti, imati svoje mjesto i moći dati svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva.

Zajednica Arka pravno djeluje kao udruga Korablja. Dio smo međunarodne obitelji – mreže zajednica Arka (franc. L’Arche) koje postoje u više od 40 zemalja u svijetu, a koje su okupljene unutar krovne organizacije L’Arche International.

Kao simbol, arka označava novi početak, novi život i gradnju boljeg svijeta. Svi su pozvani ući u arku.

Izjava o identitetu

Wave

  • Mi smo osobe sa i bez intelektualnih teškoća. Dijelimo život u zajednicama povezanima u međunarodnu federaciju
  • Uzajamni odnosi i povjerenje u Boga u srcu su našega života
  • Vjerujemo u jedinstvenu vrijednost svake osobe i našu potrebu jednih za drugima.

Naša misija

Wave

  • Omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa. Iz takvih odnosa rađa se promjena osoba koje su u njih uključene.
  • Djelovati u našim kulturama i zajedno izgrađivati što čovječnije društvo.
  • Razvijati okruženje zajednice u skladu s potrebama naših članova, a koje se stalno mijenjaju, ostajući vjerni utemeljiteljskim vrijednostima iz naše povijesti

Zajedništvo se rađa u uzajamnoj otvorenosti osoba, u uzajamnom prihvaćanju, koje drugome ništa ne predlaže, niti od njega nešto očekuje, već pronalazi svoj mir i radost u samoj prisutnosti.

Izbornik