Stručni skup u organizaciji Korablje

Stručni skup u organizaciji Korablje

Udruga Korablja organizira STRUČNI SKUP na temu

RAZVOJ SLUŽBI NA PODRUČJU
ZAŠTITE MENTALNOG ZDRAVLJA
OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA I NJIHOVIH OBITELJI
KROZ PRIMJENU INTEGRATIVNOG PRISTUPA,
11. – 12. studenog 2021. u Zagrebu

 

Edukacija je namijenjena stručnjacima različitih profila, a prvenstveno: edukacijskim rehabilitatorima, psiholozima, psihijatrima, socijalnim radnicima i ostalim stručnjacima koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama i koji žele produbiti spoznaje o integrativnom pristupu kojeg je utemeljio prof. emeritus Anton Došen.

Organizator edukacije je udruga Korablja, a provodit će je stručnjaci iz Belgije: Filip Morisse, Leen de Neve i Lien Claes iz Psychiatric Center Dr. Guislan, mobile team Ampel WINGG and Gent University* te domaći stručnjaci.

Edukacija će biti bodovana od strane strukovnih komora: Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora, Hrvatska psihološka komora, Hrvatska liječnička komora (10 bodova) i Hrvatska komora socijalnih radnika.

Edukacija je besplatna za sve stručnjake, a broj mjesta je ograničen.


VRIJEME ODRŽAVANJA:
11. i 12. studenog 2021., od 8 do 17h

MJESTO: Hotel Academia, Ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb

ROK ZA PRIJAVU: UTORAK, 02. 11. 2021. do 15h

OKVIRNI PROGRAM: downloadajte sažetak programa

Prijavnica na edukaciju se nalazi ovdje.

 

U prijavnici je potrebno obavezno priložiti i Potvrdu poslodavca kojom se potvrđuje da zaposlenik/stručnjak radi s osobama s invaliditetom. Za download obrasca Potvrde poslodavca, kliknite ovdje. Molimo da sadržaj potvrde kopirate na memorandum svoje ustanove/organizacije, ispunite, ovjerite, skenirate (PDF, JPEG) te podignite u sustav prijave. Bez potvrde prijava neće biti moguća.

Više informacija na: petrapoljak.korablja@gmail.com ili na 097 7430 772.

 

*PREDAVAČI:
Filip Morisse (rođen 1967.) postigao je doktorat iz odgojnih znanosti na Odjel za edukacijsku rehabilitaciju 2021. godine. Magistar je obrazovanja edukacijske rehabilitacije Fakulteta psihologije i odgojnih znanosti Sveučilišta u Gentu (1990.) kao i psihologiju i obrazovne znanosti Sveučilišta u Gentu (1991.)
Voditelj je skrbi pri Psychiatric Center Dr. Guislan za osobe s intelektualnim teškoćama u problemima mentalnog zdravlja. Istraživač je za E-QUALITY (centar stručnosti Quality of Life, University College Ghent, Belgija).
https://www.researchgate.net/profile/Filip-Morisse-2
https://www.linkedin.com/in/filip-morisse-46481088/

Lien Claes diplomirala je 2007. godine ortopedagogiju s posebnim interesom za razvoj djece, adolescenata i odraslih s intelektualnim teškoćama i problemima mentalnog zdravlja. Doktorski rad (2014.) obuhvaćao je osobe s intelektualnim teškoćama u teškim situacijama, iz teorijskih perspektiva “Studija o invalidnosti” i “Društvena geografija”. Po završetku doktorata, vratila se konkretnoj praksi podrške i sukcesivno radila kao voditeljica tima u domu za 9 muškaraca s intelektualnim teškoćama te kao mobilna njegovateljica u neprofitnoj organizaciji. Od lipnja 2017. radi u mobilnom timu za mentalno zdravlje djece i adolescenata s intelektualnim teškoćama (Ampel WINGG). Od ožujka 2018. kombinira ovaj posao s funkcijom asistenta u praksi na Odjelu za edukacijsku rehabilitaciju (Sveučilište u Gentu).

Leen De Neve diplomirala je 2000. godine kao ortopedagog. Nakon diplome počela je raditi u organizaciji koja podržava djecu, adolescente i odrasle s intelektualnim teškoćama. Počela je kao ortopedagog, a kasnije je postala voditeljica tima. Od 2011. radi kao koordinator outreach tima za mentalno zdravlje odraslih s intelektualnim teškoćama i problemima mentalnog zdravlja pri Psychiatric Center dr. Guislain u Gentu. Tim podržava klijente koji se bore sa problematičnim ponašanjem ili psihijatrijskom ranjivošću.

 

Ova stručna edukacija provodi se u sklopu projekta „Socijalno uključivanje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz njihov aktivni doprinos društvu“ kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj radionice isključiva je odgovornost Korablje i njezinih partnera.

 

Izbornik