HUMANITARNI TURNIR “GOL ZA PROMJENU” U ORGANIZACIJI MLADIH VOLONTERA

HUMANITARNI TURNIR “GOL ZA PROMJENU” U ORGANIZACIJI MLADIH VOLONTERA

Dan prije velikog finala Lige nacija kojeg smo mnogi pratili, održan je još jedan nogometni spektakl. Bio je to nogometni turnir dobrotvornog karaktera ,,Gol za promjenu!’’. Devet ekipi vatreno se borilo na užarenoj travi stadiona NK Ravnice. Turnir je organizirala mlada grupa volontera, sudionika Europskih snaga solidarnosti.
Igra je trajala od jutra do večeri. Uz pomoć NK Ravnice, kvalitetna oprema i osoblje bili su osigurani. Većina mladića koji su igrali bili su iz Zagreba, ali su sudjelovale ekipe i iz dalekih dijelova svijeta. Tako je jedna ekipa bila sastavljena od doseljenika iz Burundija. Tijekom prijepodneva odvijala se grupna faza turnira. Utakmice su tekle glatko, a tablica se napeto pratila.
Za vrijeme odmora, igračima je bila dostupna okrepa. Volonteri su pripremili ukusnu hranu i osvježavajuće piće.
Nakon okrepe, završne utakmice bile su pozorno praćene, a napetost je rasla. Pobjedu je odnijela ekipa ,,Noina arka’’ osvojivši pritom Dinamov dres potpisan od svih igrača i ostale vrijedne nagrade. Ta je pobjednička ekipa imala čast i odigrati utakmicu s ekipom Arke-Korablje gdje su zajedno na terenu igrale osobe sa i bez intelektualnih teškoća. Igrači pobjedničke ekipe posvjedočili su da im je ta zadnja utakmica bila najdraža.

Članovi Arke-Korablje također su sudjelovali u ostalim aktivnostima organizacije i provedbe turnira. Birali su aktivnosti, izrađivali nagrade, pripremali online kampanju, dočekivali sudionike, dežurali na Arkinom štandu, pjevali na mikrofonu, dijelili nagrade i čestitali pobjednicima.

Dan je okončan zabavom za sudionike i goste sa i bez intelektualnih teškoća. Proslavili smo uz hranu i piće, dobru glazbu i ukusne torte donirane od slastičarne Torterie Macaron. Događaj su uljepšali i Arkini šareni baloni donirani od strane Balon centra.

Sam projekt bio je financiran sredstvima Europske Unije. Tako su mladi volonteri u svojoj volonterskoj službi, među ostalim, primili i korisno iskustvo pisanja, prijave i provođenja projekta. Sve mlade koji čitaju ove retke potičemo da prijave i organiziraju ovakav ili sličan projekt na korist svoje lokalne zajednice ali i kao izvor vlastitog razvoja i učenja. 🙂

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na turniru.

Izbornik