Volunteer

Volunteer

Experiences of our volunteers

Wave

To apply to volunteer, please fill out the application form.

Why join the L’Arche - Korablja community?

Zajednica Arka – Korablja pruža mogućnosti za jedinstvena prijateljstva i susrete s originalnim ljudima uz koje svaka osoba može otkriti tko je, a ne samo što je sposobna činiti.

If you have the knowledge, skills, and time, join us and help us to make the bridges we are trying to build even more beautiful!

Ukoliko vjerujete u mogućnosti i stvaralački potencijal osoba s intelektualnim teškoćama, došli ste na pravo mjesto. 🙂

Zajednica Arka – Korablja nije samo pružatelj socijalnih usluga, već je nešto više – to je mjesto pripadanja bez obzira na nečije sposobnosti.

Volunteers help us in a daily workshop where they assist in jewelry making, sports activities, gablec, walks; at community meetings on Wednesdays in various activities; during weekend meetings, etc.
Naši volonteri su članovi naše zajednice i njezin jako važan dio. ♥

GDJE SVE MOŽETE VOLONTIRATI?

ARKINA RADIONICA tj. POLUDEVNI BORAVAK: svakim radnim danom osim srijede, od 8:30 do 12:30. U radionici se provode različite aktivnosti: nizanje perli za nakit i krunice, izrada čestitki i pozivnica, izrada prašćića M’arko, adventskih vijenaca itd. Ponekad se ide u šetnju, u šoping, muzicira se, obavlja se tjelovježba, a nekad se i ide na gostovanje u škole grada Zagreba gdje održavamo edukativnu radionicu s djecom. Pomoć volontera potrebna je u asistenciji osoba s intelektualnim teškoćama te za radne zadatke. Volonter će, primjerice, pomagati u izradi nakita, dodavati potrebne alate, nadgledati rad, paziti da se obavlja higijena (pranje ruku prije jela, poslije toaleta, dezinficiranje itd.), uređivati vrt zajedno s OIT, provoditi zadatke voditelja radionice i sl. Tempo u radionici nije zahtjevan. Dapače, radi se opušteno i nema pritiska. Nove volontere polako se uvodi u asistenciju i uči ih se osnovama stručnog pristupa osobama s intelektualnim teškoćama.

SUSRETI ZAJEDNICE SRIJEDOM

Održavaju se srijedom u popodnevnim satima, od 16 do 18h ali moguće je odstupanje od sat-dva u dužini i vremenu održavanja, ovisno o aktivnosti. Susreti srijedom naše su vrijeme koje provodimo kao zajednica, a često nas posjete razni gosti, prijatelji, novi volonteri… Na susretima zajednice slavimo rođendane, igramo kvizove, tombolu i sl., radimo male predstave, njegujemo duhovnost – imamo zajedničku misu, rad po grupama na određenu temu, odemo u šetnju u Maksimir ili na kavu u obližnji kafić,… Mogućnosti je bezbroj a tokom pandemije smo se često družili i preko Zooma.

L’ARCHE’S YARD SALE

Naš tradicionalni sajam održava se 2 do 3 puta godišnje (najčešće u veljači, svibnju, i studenom), i uvijek subotom. Sajam je popularan među građanima koji uvijek rado doniraju stvari za sajam i dolaze kao posjetioci Sajma. Na Sajmu se može naći očuvana odjeća i obuća, knjige, posuđe, stvari za kućanstvo, nakit, ukrasi, dječje igračke itd. Ukratko, sve što se može naći i u jednom kućanstvu. Pomoć volontera potrebna nam je dan ili dva prije sajma kako bi se sortirala i posložila roba, namjestili štandovi itd. a na dan Sajma da se, po završetku, očisti prostor i spremi sva roba koja nije prodana. To su kratke volonterske akcije za koje nam treba veći broj ljudi, kako bi se Sajam što prije namjestio i “razmontirao”.

Let us create a world where everyone can belong:

  • We build mutual relationships - We are dedicated, gifted, and friendly. We wish to apply our vision and our values in practical ways.
  • We change lives together - Being friends with individuals with intellectual disabilities changes our attitude towards them.
  • A personal journey - L’Arche – Korablja offers a unique experience which can change your life and motivate you for personal growth through relationships with others.

Be a volunteer in our daily workshop

Wave

Participating in activity programs for people with intellectual disabilities includes providing support to individuals with disabilities in their work activities, such as making jewelry, repair work, participating in the educational workshop team in schools for children in younger classes, visiting families of individuals with multiple disabilities, providing support in performing work-related activities in the open labor market (work assistant).

Be a volunteer in weekend programs

Wave

Od subote ujutro do nedjelje poslijepodne provodimo vrijeme zajedno. Vikendi su prilika za rast u samostalnosti, odlučivanje o tome kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme te što skuhati za nedjeljni ručak prijateljima.

Be a volunteer at our yard sale

Wave

The yard sale is traditionally held three times a year. Numerous volunteers and our fellow citizens participate in organizing it.

Menu