❤️ BOŽIĆNA KAMPANJA “UĐI U ARKU” ?

❤️ BOŽIĆNA KAMPANJA “UĐI U ARKU” ?

ENTER THE ARK

???

 

Poštovani i dragi prijatelji, donatori, dobročinitelji,

ovih blagdana pozivamo vas da uđete u arku i svojom donacijom podržite osobe s intelektualnim teškoćama u nastojanju da razvijaju svoje talente i doprinose društvu u kojem žive. ❤️

???

U društvu postoje predrasude kako su te osobe teret i sramota, kako nije ugodno biti u njihovoj blizini i kako ne mogu doprinijeti zajednici u kojoj žive. Zbog toga ih se često promatra isključivo kao korisnike socijalnih usluga. U Arci kroz zajedništvo otkrivamo da osobe s intelektualnim teškoćama nisu samo ranjiva skupina u društvu koja treba pomoć, nego da i oni današnjem svijetu mogu mnogo toga pružiti– radost, autentičnost, ljubav, najtopliju podršku potrebnu svakom od nas i prijateljstvo koje nas mijenja.

“Uđi u arku” poziv je svima da zajedno gradimo čovječnije društvo za svakog njegovog člana.

Svaka vaša donacija je velik dar za nas, jer i malo je puno! ??
Zajedno donosimo promjene u živote naših prijatelja, osoba s intelektualnim teškoćama! ??

Donirati možete na https://korablja-arka.hr/doniraj/
?????❤️

 

U Arci sam od njenih početaka. Za pojedince iz te male početne grupe, Arka je bila samo san. Potaknuti teškim životnim okolnostima osoba s intelektualnim teškoćama (život u velikim institucuijama, društvena izoliranost), željeli smo u društvu vidjeti promjenu na bolje.
Na poduzimanje konkretnih koraka ka ostvarenju tog sna potakla nas je rečenica koju nam je poslao jedan prijatelj: Kad čovjek sanja sam, onda je to samo san, ali kada više ljudi sanja zajedno, onda to može postati stvarnost.
Danas u Arkinom poludnevnom boravku svakodnevno radim s prijateljima s intelektualnim teškoćama. Omogućiti da njihovi specifični darovi dođu do izražaja, za mene je najbolji posao na svijetu. Odnosno, to nije posao, to je poziv.“

Slavenka Milinović, voditeljica Arkine radionice (na fotografiji sa svojom prijateljicom Irenom)

Zajedno donosimo promjene u živote naših prijatelja, osoba s intelektualnim teškoćama! ??
Donirati možete na https://korablja-arka.hr/doniraj/ ?

Hvala vam! ❤️

Menu