LJUBAV SPAŠAVA SVIJET

LJUBAV SPAŠAVA SVIJET

POMOZI NAM IZGRADITI PRVU ARKINU KUĆU!

Wave

Arka Korablja je zajednica u čijem su srcu odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Ona je mjesto prihvaćanja, mjesto gdje se grade prijateljstva i poštuje posebnost svakog njenog člana. Gradimo ljepši svijet u kojem svatko pronalazi svoje mjesto. U Arci smo svjedoci da iskreno prijateljstvo, nježnost i toplina onih osoba koje društvo često odbacuje ostavljaju neizbrisiv trag u životima onih koji ih susreću., a to su promjene koje se prelijevaju na cijelo društvo. ❤️

U našim programima svakodnevno sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Djelujemo kao dnevni centar na području zagrebačke Dubrave.

LJUBAV SPAŠAVA SVIJET

Naše radionice, susrete i programe provodimo u unajmljenim prostorima koji nam odavno nisu dovoljni jer svakodnevno rastemo. Naši trenutni prostori ne omogućavaju da naša zajednica raste, iako svakodnevno primamo pozive roditelja da uključimo njihovu djecu u Arku. Iz tog razloga kupili smo naše prvo zemljište, na području Trnave. Mi ne želimo stati na 22 člana, želimo podržati što više osoba s intelektualnim teškoćama!

Novu Arkinu kuću moći ćemo prilagoditi našim potrebama za većom radionicom, za kapelom, za više ureda, ali i za prostorom za svakodnevni život u koji ćemo moći primiti prve osobe s intelektualnim teškoćama. ❤

Podržati osobe s intelektualnim teškoćama znači podržati one najranjivije u našem društvu, osigurati im budućnost s manje neizvjesnosti, a više radosti, stoga vas pozivamo da zajedno izgradimo prvu Arkinu kuću!

BAND AID ZA ARKU

U suradnji s poznatim hrvatskim glazbenicima, kampanja je obogaćena emotivnom pjesmom „Ljubav spašava svijet“. Autor stihova i glazbe je Bruno Kovačić, a aranžman i produkciju potpisuje Dragan Brnas Fudo. Pjesmu izvode Nina Badrić, Marko Tolja, Matija Cvek, Ivana Marić, Daria Hodnik, sestre Palić, Marko Kutlić, Stjepan Lach i Ivan Dečak. Iza spota stoji Tomislav Bagarić i Studio Regnare te redatelj Staš Mlinar. Video spot je sniman u Francuskom paviljonu Studentskog centra, a izdavač je Aquarius Records.

❤️❤️❤️

Učitaj 2D kôd

ili Keks Pay QR kôd i doniraj za Arkinu kuću! ❤️

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

– Koliko je sredstava potrebno?

Za gradnju kuće bruto površine cca. 770 m2 prilagođene potrebama osoba s intelektualnim teškoćama, planiran je iznos od 1,2 milijuna eura.

– Na čiji račun se prikupljaju sredstva?

Sredstva se prikupljaju na računima Udruge Korablja (OIB: 70861330288), registriranima u Privrednoj banci Zagreb d. d. te Erste Bank d. d.

– Što ako se prikupi manje sredstava od planiranog?

Udruga Korablja će nastaviti s prikupljanjem sredstava dok se ne ostvari željeni cilj.

– Tko će biti zadužen za projektiranje i izgradnju kuće?

Za projektiranje kuće zadužen je tim naših prijatelja arhitekata koji su nas kontaktirali prije službenog početka kampanje i stavili svoje vještine i iskustvo u službu Arke, a dolaze iz nekoliko arhitektonskih ureda. 🙂

– Mogu li donirati građevinski materijal?

Apsolutno. 🙂 Ako želite donirati građevinski materijal, hvala Vam što ćete nas kontaktirati na broj 099 6787 895 (voditelj zajednice Miron Perić).

ENTER THE ARK

Wave

NEWS

Wave

PHOTO GALLERY

Wave

THIS IS US

Wave

Dominik Baričević

Super prijatelj, spretan konobar ljeti u tetinom restoranu, fotogeničan, najhrabriji navijač Hajduka u Zagrebu, šaljivdžija, Ljubitelj sendviča i bezalkoholnog piva, Nježan a neustrašiv. Ležeran. Čovjek koji zna uživati, ali vrlo uvjerljivo pomaže ljudima da progledaju srcem. Voli dobre aute, najviše od svega voli svoju obitelj i prijatelje.

Ljilja Ivanković

Ljilja je mudra žena. Dobra prijateljica, voli pričati, donosi slatko za čašćenje, daje osjećaj sigurnosti u zajednici, brine se da svakoj osobi bude ugodno. Ima oko za detalje, voli razgovarati s drugima na način da se oni lijepo osjećaju. Strpljiva, dobar pregovarač.

Woman smiling sitting in nature in the sun

Valentina Mihalinec

Ekološki osviještena, odgovorna za reciklažu. Mihalinstvo = jedinstvo! 😀 Vrijedna, ustrajna. Potrošač svih vrsta bojica. Ima zarazan osmijeh. Prava i odana prijateljica. Rado nam se javlja SMS porukama i nakon svake rečenice obavezno se potpiše s “JA TINA M” da ne zaboravimo od koga je.

Zdravko Krešić

Svestrani umjetnik, vrhunski sportaš, svjetski putnik, vjerni prijatelj i molitelj, vegetarijanac koji jede meso, plesač bez premca, neusporedivi šarmer, svetac naših dana, skoro pa supermen. Prijatelj kakvog svi trebaju imati.

Menu