Arkin sajam rabljenih stvari

Naši sajmovi rabljenih stvari postali su dragocjena podrška brojnim sugrađanima u održavanju kućnog budžeta i ujedno škola uzajamnog davanja i primanja. Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijene nema odnosno svatko daje koliko može. Sajam je od 2007. jedna od naših aktivnosti samofinanciranja. Sajam se tradicionalno održava dva puta godišnje (kolekcija „proljeće/ljeto i jesen/zima“). U njegovoj organizaciji sudjeluju brojni volonteri i sugrađani. Povezujući različite sajam je postao mjesto susreta i solidarnosti gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Potaknuti brojnim sugrađanima kao i željom naših članova s intelektualnim teškoćama da imaju dostojanstven posao kojim bi drugima mogli pomagati, istražujemo način na koji bi se takva inicijativa mogla odvijati na svakodnevnoj razini. Sajam je tako postao inicijativa razvoja društvenog poduzetništva. Imate ideja? Javite!

Za više informacija: arkinsajam@gmail.com

Priča o Vedranu

„Vedran je dvadesetpetogodišnji mladić koji se najradije druži sa svojim vršnjacima – trogodišnjom djecom. Pitate se što to govorim: Dvadesetpetogodišnji mladić kojemu su vršnjaci djeca od tri godine?! A ipak je tako...“

„Priča o Vedranu“ edukativna je slikovnica za djecu i odrasle o mladiću s intelektualnim teškoćama. Nastala je kako bismo omogućili djeci i njihovim obiteljima da osobe s intelektualnim teškoćama upoznaju kao prijatelje od kojih mogu puno naučiti. Slikovnica je volonterski rad naših članova i plod suradnje s različitim stručnjacima. Tisak je predviđen za prosinac ove godine. Slikovnicu namjeravamo promovirati tijekom 2016. radionicama za djecu u školama i vrtićima kao i predstavljanjima u knjižnicama grada Zagreba.

Udruga Korablja je korisnica institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
za stabilizaciju i/ili razvoj udruge