Arkini susreti na mostu

Susreti na mostu nastali su na poticaj brojnih osoba za iskrenim susretima koji okupljaju različite i pozivaju na izgradnju povjerenja. Premostiti ponore u našim odnosima, i šire, da bi otkrili ljepotu drugoga cilj je ovih susreta. Susret se dogodi kad dopustimo da nas drugi iznenadi, zadivi u svojoj različitosti baš takav kakav je. U takvim susretima ranjivost ljudske osobe otkriva se kao dar i pokretač društvenog razvoja. Kad se susret dogodi, tada različite inicijative postaju moguće!

Aktivnosti:

- Tematski susreti s članovima lokalne zajednice okupljaju susjede, suradnike, stručnjake i mnoge druge. Susreti uvijek započinju „prijelazom preko mosta“ (dođite i vidite!), imaju određenu temu, potiču na razmišljanje a završavaju ubiranjem zajedničkih plodova.

- Predavanja na fakultetima: pripremamo ih u okviru naših tjednih programa gdje zajedno promišljamo kako budućim mladim stručnjacima približiti teme koje dogovaramo s nositeljima različitih kolegija.

- Radionice/susreti za mlade: želimo im biti podrška da slijede ideale za kojima čeznu i oslonac u preuzimanju odgovornosti da bi ih ostvarili. Radionice uvijek imaju određenu temu i interaktivnog su karaktera.

- Program interkulturalne suradnje s L'Arche International: sastoji se od razmjene iskustava i suradnje u različitim programima s drugim zajednicama Arka u Europi i svijetu, studijskih posjeta, seminara i edukacija. U pozadini svih aktivnosti je interkulturni, ekumenski i međureligijski dijalog kako bi otkrivali vrijednosti i bogatstva različitih kultura. Osobito surađujemo sa: Skupnost Barka u Sloveniji, L'Arche de Cuise u Francuskoj, L'Arche Germany (Njemačka) te L'Arche Belfast (Sjeverna Irska).

Programi

Arkini susreti na mostu

Udruga Korablja je korisnica institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
za stabilizaciju i/ili razvoj udruge